Co można używać zamiast cukru w kuchni?

Medycyna
szerokie-ramy
Co można używać zamiast cukru w kuchni?
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Cukier jest używany w wielu przepisach i może być trudno znaleźć zamiennik, który ma taką samą słodycz lub konsystencję jak cukier. Istnieje jednak kilka alternatyw, których możesz użyć w miejsce cukru w swojej kuchni.

Oto niektóre z najbardziej popularnych alternatyw dla cukru:

Nektar z agawy 

Jest on wytwarzany z tej samej rośliny co tequila, ale ma niższy indeks glikemiczny niż inne substancje słodzące. Jest również słodszy od miodu, więc używasz go mniej. Agawa ma bogaty smak, który sprawdza się w deserach i wypiekach.

Miód 

Miód ma wyraźny smak i aromat, więc jest najlepszy do przepisów, w których chcesz, aby słodycz była częścią profilu smakowego (jak podczas tworzenia glazury). Zawiera również minerały, takie jak żelazo i wapń, których nie można znaleźć w innych substancjach słodzących.

Syrop klonowy 

Syrop klonowy jest wyższy w składniki odżywcze niż cukier stołowy, ponieważ jest wykonany z soku zamiast soku z trzciny lub buraków. Ciemne odmiany mają więcej przeciwutleniaczy niż jaśniejsze, ale są też bardziej przetworzone i droższe. Syrop klonowy jest często używany w naleśnikach, gofrach i francuskich tostach.

Syrop klonowy sklep, jest dostępny do kupienia w wielu miejscach.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Pracownie archeologiczne – jakie formy usługi są przez nie oferowane
Pracownie archeologiczne – jakie formy usługi są przez nie oferowane
Archeologia to nauka koncentrująca się na badaniu zarówno materialnej, jak i kulturowej działalności człowieka. Osoby wykształcone w tym kierunku pracują […]
Polecamy