Przegląd najbardziej przydatnych sprzętów kuchennych do restauracji

Biznes
szerokie-ramy
Przegląd najbardziej przydatnych sprzętów kuchennych do restauracji
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

To, jaki sprzęt będzie nam potrzebny w restauracji, determinuje specyfika podawanych dań. Jednak z całą pewnością można stwierdzić, że żaden lokal gastronomiczny nie obejdzie się bez porządnego pieca konwekcyjnego, solidnej kuchenki z wieloma palnikami i pojemnej lodówki. Jako, iż jest to podstawa wyposażenia, warto zainwestować w nowy sprzęt z gwarancją.

Jeśli chodzi o grille, które przydadzą się w burgerowni lub inne specjalistyczne sprzęty, warto rozejrzeć się za egzemplarzami używanymi w dobrym stanie. Np. chcąc podawać w naszej nowej restauracji rogaliki, potrzebować będziemy rogalikarki skręcającej kawałki ciasta, którą możemy kupić np. na stronie: https://ibis.net.pl/oferta/rogalikarki/. Takie urządzenie, szczególnie na początku działalności, to spory wydatek, a w ten sposób zaoszczędzimy nawet kilka tysięcy złotych.

Wymagania sekcji cukierniczej

Chcąc poszczycić się perfekcyjnymi, słodkimi wypiekami serwowanymi przez nasz lokal, musimy się wyposażyć w sprzęty ułatwiające mozolne wyrabianie ciasta. Nie sprawdzi się w tym przypadku zwyczajny mikser planetarny, którego używamy w domu. Doskonałym wyborem będzie używana mięsarka, która dokładnie zmiksuje ciężkie masy. Zakupimy ją m.in. na stronie https://ibis.net.pl/oferta/miesiarki-ibis-uzywane/

W sekcji cukierniczej, niezbędnym elementem wyposażenie będzie także wałkownica do ciasta, która znacznie przyspieszy proces powstawania herbatników własnego wyrobu lub wałkowania mas cukierniczych ozdabiających efektowne torty.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Co to są plotery frezujące?
Co to są plotery frezujące?
Plotery frezujące są to urządzenia służące do profesjonalnej obróbki CNC wielu rodzajów materiałów, jak pleksa, drewno, czy tworzywa sztuczne. Są […]
Polecamy