Polska jest krajem bogatych tradycji kulinarnych. Można dostrzec w niej wpływy kuchni żydowskiej, kuchni starosłowiańskiej czy nawet czeskiej i niemieckiej. Dzięki temu w wielu rejonach kraju spotkamy unikalne produkty regionalne, niedostępne nigdzie indziej, o szczególnej historii i metodzie przygotowania.
Podróżując po Polsce, warto próbować nowych smaków i obserwować, jak wraz z charakterystyką regionu, zmienia się też kuchnia. Będąc w Lublinie, nie można odpuścić słynnych cebularzy, gdziekolwiek w Tatrach warto kupić prawdziwy, słony, skrzypiący w zębach oscypek od górala, a na Mazowszu koniecznie trzeba spróbować obwarzanki odrzywolskie (można je także zamówić na http://obwarzankiodrzywolskie.pl/).
W ten sposób nie tylko poznamy lepiej kraj, ale też poszerzymy swoje własne doświadczenia kulinarne i kto wie, może któryś z tych smaków skradnie nasze serca i podniebienia już na zawsze.